hh
Proteinbutik

Proteinpannkakor

Proteinpannkakor är väldigt nyttiga med mycket protein och med lägre fetthalt. Det är oftast utan tillsatt socker. Högt fiberinnehåll som gör att hålla magen i trim. Det finns även proteinpannkakor utan vetemjöl. De har en neutral smak som vanliga pannkakor. Riktigt god smak som man inte tröttnar på.

Sortering:
1 av 3

Så använder du protein-mixar

Man köper en påse med pulver-mix som redan är färdig för att stekas. Det enda du behöver är att blanda med vatten eller mjölk. Man blir riktigt mätt och det går även bra att tillsätta ägg i smeten om man behöver mer protein. Det går att äta det till frukost, lunch eller middag, eller varför inte mellanmål. Perfekt att ta efter träning osv. På proteinpannkakan kan man tillsätta kvarg eller bär, hallon eller kanel för lite extra smak. Det blir oftast under 200 kcal per portion.

Innehåll

Dessa protein-mixar innehåller ca 40-60 % högkvalitativt protein och utan tillsatt socker. De finns i olika smaker. Vissa protein-mixar kan även innehålla utan mjöl, alltså glutenfritt. Om man älskar vanilj eller choklad som smak på protein-mixar så går det också att använda i proteinpannkakor.

Bästa blandningen

I proteinpannkaks-mixarna brukar man använda vatten och sedan vassle proteinpulver. Därefter blanda runt ordentligt så klumparna försvinner om det blir några. Sen om man tycker att det blir för lite protein så kan man hälla i ett extra ägg om man vill. Det har jag gjort tidigare och då blir man mättare.

Gör egen proteinpannkaka

Det går också att göra egna proteinpannkakor. Jag brukar göra egna, men har även gjort protein-mix för att få till min proteinpannkaka till frukost.

Så gör du - Steg för steg

  • Man häller i hela 2 ägg i en djuptallrik eller skål och mosar sedan 1-2 mogna bananer beroende på storlek på bananen.
  • Därefter häller jag en halv deciliter proteinpulver. Jag använder mig av vanilj men det går att välja många olika. Proteinpulvret jag använder är gjort på vassle.
  • Jag blandar detta sedan med en gaffel så äggen blandas väl med bananen.
  • Sen i med rapsolja/olivolja i stekpannan.
  • Brukar hälla så det blir små plättar.
  • Efter pannkakorna är klara, kan man använda sig utan kvarg på eller bär. Eller varför inte hasselnötskräm/ proteinella.