hh
Proteinbutik

Proteinpudding

Proteinpudding är ett väldigt bra mellanmål med 20 gram protein. Det fungerar även bra att äta efter ett träningspass eftersom den innehåller protein och andra nyttigheter. Den första smaken som kom ut i butikerna var choklad. Det är en av favoriterna fortfarande. Nu finns det ju även Nijes Propuds med vaniljsmak. Dessa proteinpuddingar innehåller låga kolhydrater och mindre fett.

Sortering:
1 av 4

Proteinpudding - En mättande och näringsrik efterrätt

Vad är proteinpudding?

Proteinpudding är en efterrätt som är gjord med proteinpulver som huvudingrediens. Det är en mättande och näringsrik alternativ till vanlig pudding och innehåller oftast högre mängder protein och lägre mängder socker. Proteinpudding är vanligtvis gjort med mjölk eller mjölkersättningar som mandelmjölk eller havremjölk.

Varför ska man äta proteinpudding?

Protein är viktigt för att bygga och reparera muskler, och för att hålla kroppen frisk. Proteinpudding är ett bra val för de som försöker öka sin proteinintag eller för de som försöker minska sitt sockerintag. Det kan också vara ett bra alternativ för de som följer en viss diet som t.ex. lågkolhydrat eller paleo, eftersom det vanligtvis är lågt i kolhydrater och högt i protein.

Hur gör man proteinpudding?

Proteinpudding kan göras på många olika sätt, men vanligtvis görs det genom att blanda proteinpulver med mjölk eller mjölkersättning och eventuellt tillsätta smak och sötning. Det kan tillsättas smakämnen som choklad, vanilj, kaffe eller frukt, och sötning kan göras med honung, agave eller stevia. Proteinpudding kan serveras kall eller varm, och toppas med t.ex. bär eller nötter.

Var kan man köpa proteinpudding?

Proteinpudding kan köpas färdig gjord i livsmedelsaffärer eller online, men det går också att göra det själv med hjälp av proteinpulver och ingredienser som finns hemma. Det finns många olika recept på proteinpudding som kan hittas på nätet, och det är lätt att anpassa efter ens egna smakpreferenser och ingredienser man har hemma. Det är också möjligt att köpa proteinpulver specifikt för att göra pudding, som innehåller smak och sötning redan i pulvret.

Fördelar med proteinpudding

  • Högt proteininnehåll
  • Lägre sockerinnehåll jämfört med vanlig pudding
  • Möjlighet att anpassa efter ens egna smakpreferenser och diet
  • Kan vara ett bra val för de som följer en viss diet som t.ex. lågkolhydrat eller paleo
  • Kan vara en bra mättande efterrätt efter träning eller som mellanmål

Det kan också vara en bra mättande efterrätt efter träning eller som mellanmål. Det finns många olika recept och varianter att välja mellan, både färdigköpta eller gjorda hemma.